The point of no return

Hej,
Nu har mitt liv tagit en vändning som innebär att det faktiskt finns ett syfte med att dokumentera min vardag på internet, nämligen det faktum att jag sagt upp mig från mitt jobb och köpt en enkel flygbiljett till Australien.

Från och med att jag satt hemma och såg arbetslös ut november-januari förra året så fick jag nytt perspektiv på livet och därmed vad jag skulle kunna hitta på med mitt liv. Strax innan jag erbjöds jobbet på Hotellportalen så föddes idén att haka på Felix och Nyblom på ett Australienäventyr utsträckt över minst ett års tid. När jag och Felix sedan diskuterade möjligheten att väl på plats köpa motorcyklar där nere och köra den långa kuststräckan norrut från Sydney så tog det inte lång tid innan beslutet fattades. Jag skulle med.

Det har varit en hel del förberedelser att jobba med fram tills nu, men det är inte förrän idag som det är helt spikat, i och med det att jag sagt upp mig från vad som idag skulle ha blivit en fast anställning från en tjänst som för mig skulle kunnat innebära någon form av karriär. De flesta jag har pratat med har varit positivt inställda till idén, och alla som har samma vansinniga förtjusning av hästkrafter och två hjul verkar ha haft ganska stor förståelse för min fullkomliga känsla av extas.

Idén med att börja blogga igen är alltså att jag ska förmedla ungefär hur vi ligger till i planeringen, samt skapa en möjlighet att behålla kontakten med alla er som blir kvar här hemma i kylan (mwahahah). Min ambition är att jag, och eventuellt mina medresenärer kommer att kunna skapa någon form av internetguide för andra som vill göra en motsvarande resa vad gäller sånt som har med livet där nere att göra, samt givetvis att erbjuda underhållning i form av filmer och bilder från motorvägar, skogspromenader, dykturer och de många livsfarliga djuren.

Dagens låttips på Spotify: Mark Knopfler – Early Bird