Statusrapport

bild

Good news everyone!

Det var ett tag sen jag skrev om den uppdaterade statusen inför avresan – det är förstås en mängd saker som behöver göras i ordning innan det är möjligt att dra iväg.

För mig har det varit bland annat följande;

  • Hyra ut lägenheten
  • Sälja bilen
  • Överväga att ta mc-kort
  • Säga upp mig från jobbet
  • Skaffa Work & Travel-visum

Flera av dessa innebär längre och omständigare processer, framförallt lägenhetsuthyrningen och MC-kortet. Båda två går just nu framåt i lagom tempo, då jag hittat hyresgäst, fått godkänt från föreningen och klartecken från min hyresgäst på hur hyresavtalet ska se ut. Den jobbiga biten kvarstår dock – göra en inventeringslista på allt jag lämnar kvar i lägenheten.. 8 teskedar, 7 djupa glas, 14 förrättstallrikar.. Ja, ni hajar. Kommer bli superkul

Trots att det i Australien finns helt andra (mycket gynnande) regler kring övningskörning så är även det en ganska intressant fråga att skriva om – det är dock så mycket text att det får bli ett separat inlägg vid senare tillfälle (rimligtvis när vi kommit ner och fått lära oss first hand)

Mitt mål har blivit att ta MC-kortet i Sverige innan avresan och för det börjar det nu bli en ganska tight tidsplan – delvis eftersom vi åker snart, men framförallt för att hösten och de lövhala vägarna närmar sig med stormsteg. På bilden ovan så ser ni mig iklädd allt jag äger i MC-väg för att ge mig ut på min andra övningskörnings-session.

Det var Episkt.

Mycket text, inte mycket till röd tråd, men ni får hålla till godo.

Dagens låttips på Spotify: Colin Hay – Overkill – Acoustic Version