Pluggis i motgång

bonniers
Hej!

Efter ett samtal till trafikverket lyckades jag boka om min teoriprovstid till nu på fredag istället, så helt plötsligt blev det lite mera bråttom att plugga teori.

Under den här veckan har det känts som att motgångarna har lagt sig på hög och jag känner mig tämligen frustrerad, så här följer en liten utläggning kring det.

Jag besökte i måndags Tibble Trafikskola i Roslags Näsby för att köpa teoriböcker och höra mig för om körlektioner. Efter ett par bokinköp för 829kr pratade jag med en av motorcykelinstruktörerna som verkade ha samma tankesätt inpräntat som alla andra körskolelärare. “Ingen är någonsin redo att ta körkort – ta fler lektioner!”

Anledning: Han inledde vår konversation med att hata på planeringen jag lagt upp inför resan, påpekade med ett flin att sista uppkörningstiderna i Stockholmsområdet är nu i oktober och att det är ganska fullbokat. Därefter var han helt övertygad om att jag borde ta körlektioner för motsvarande 8000kr – helst samma dag.

Finns det några hjälpsamma körskolor, eller har alla samma girighet efter pengar?

Resten av min frustration den här veckan har i ganska stor utsträckning berott på den fullkomliga bristen på vikariejobb och därtill har jag haft svårigheter att få tag på tidigare arbetsgivare för att få arbetsbetyg utskrivna.

Pricken över i:t har varit att jag suttit och gjort teoriprov i Bonniers Trafikskola 2011, som för det första saknar frågor för motorcykel, som har en upplösning som hade passerat sitt bäst före datum anno 1995 och som dessutom har nån slags jävla röst i bakgrunden som berättar vad som händer hela tiden – som inte går att stänga av.

Efter att ha gjort tre godkända teoriprov där jag fått svara på idiotiska frågor som “vad är den största risken…” med fyra korrekta alternativ (och bara ett valbart), frågor med direkt missvisande bilder och i övrigt rent idiotiska formuleringar. Hur är det möjligt att man kan göra ett så fruktansvärt dåligt skolprogram och sälja det?

 

Jag är en sån person som har väldigt lätt för att oroa mig för saker långt i förväg, och gärna helt i onödan. Att då mötas av girig fientlighet på körskolan, motgångar på arbetsfronten och en stor mängd fritid att tänka över saker är ganska asdåligt.

Anyways, det är statusen just nu – återkommer senast på fredag efter teoriprovet.

Dagens låttips på Spotify: Leonard Cohen – Come Healing